Oxigénterápiás edzés

Rendkívül eredményes a narancsbőr kezelésében

aktiválja a nyirok- és vérkeringést, erősíti az immunrendszert

Az oxigénterápia kiegészítő oxigén-hozzáadagolást jelent, amely a szervezet jobb oxigénellátottságát biztosítja, és lényege, hogy egy oxigéngenerátor a belélegzett környezeti levegőhöz extra oxigént adagol egy légzőcsövön keresztül, így 20%-ról mintegy 60%-ra növeli a belélegzett oxigén mennyiségét.

Az INFRASLIM X gépbe épített oxigéngenerátor percenként 3 liter 90%-os tisztaságú oxigént képes előállítani.

Az oxigénterápia mindenkinek ajánlott, akinek különböző okokból alacsony a véroxigénszintje, vagy nagyobb fizikai teljesítmény következtében nő az oxigénigénye.

Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat, javítja a kondíciót, hangulatot, állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Az oxigénnel telített testi folyadék azonnal hozzáférhető az anyagcsere folyamán, így biztosítja az őssejtek mobilitását és a szabadgyökfogók megkötő képességét.

A rendszeres oxigénterápiát használók fokozott erőnlétet, mélyebb alvást és egy összességében jobb életminőséget tapasztalhatnak. A hirtelen nagy izommunka után kialakuló izomláz is egy oxigénhiányos állapot következtében alakul ki.

Az INFRASLIM X használata közben az infravörös sugárzás és fitness együttes hatására rendkívüli mértékben fokozódik a sejtanyagcsere, amihez egy megnövekedett oxigénfelvétel szükséges, ezért különösen indokolt és hatékony az infra és oxigénterápia együttes alkalmazása, mivel a kiegészítő oxigénadagolás biztosítani tudja a sejtek megfelelő működését.

Az INFRASLIM X lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a maximális teljesítményt hozza ki magából, ugyanakkor megkíméli az edzés alatt vagy után fellépő kellemetlen tünetektől, az izomláztól. Fontos, hogy az szervezet oxigénszintjét ellenőrzésünk alatt tartsuk, mivel a túl magas oxigénszint épp olyan káros lehet, mint a túl alacsony.

Az INFRASLIM X gép az oxigéntelítettséget egy oxigénszintmérővel méri, mely indirekt módon ellenőrzi az oxigénszintet a szervezetben. Az artériás vér oxigénszintje 75-100 mmHg. 60 mmHg vagy annál alacsonyabb oxigénszint esetén feltétlenül indokolt az oxigénterápiás kezelés, míg a felső határ 110 mmHg, ami fölött már túladagolásról beszélünk, ezért mindenképp szükséges a kezelés közben is az állandó mérés/ellenőrzés. Egyéb tudnivalók az INFRASLIM X oxigénterápiás funkciójának használatáról:

  • Ha rendszeresen használja az INFRASLIM X oxigénterápiás funkcióját, akkor ezen felüli extra oxigénterápia alkalmazásáról mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával az oxigén-túladagolás elkerülése érdekében.
  • Ne fogyasszon alkoholt vagy szedjen nyugtató és/vagy lazító hatású gyógyszereket oxigénterápia használata előtt vagy közben!
  • Minden esetben kérjen tiszta orrkanült a kezeléshez, és saját orrkanüljét is tisztítsa meg használat előtt. Amennyiben beteg volt a kezelés előtt, ne használja újra ugyanazt a kanült!
  • Ügyeljen a bőre épségére is a használat során: használjon hidratáló krémet az orrlyukak környékén! Tegyen egy gézdarabot a füle alá, hogy a cső ne sértse fel bőrét!
  • Az oxigén rendkívül tűzveszélyes, ezért az oxigénterápiás készülékek közelében a dohányzás vagy nyílt láng használata szigorúan tilos!